Hop til indhold

VI SKYLDER PENSIONISTERNE PENGE. MANGE PENGE.

VI SKYLDER PENSIONISTERNE PENGE. MANGE PENGE.

25 års pensionsudhuling skal tilbagerulles

I 21 af de sidste 25 år er pensionsudbetalingen ikke fulgt med den almindelige lønudvikling. Det betyder, at den enlige pensionist hvert år bliver 8.000 kr. fattigere. For samlevende pensionister er tallet 6.000 kr.

At de ældres pension er blevet udhulet henover 25 år er ikke en tilfældighed. Det er sket med fuldt overlæg og med høj grad af systematik. Man har valgt at udforme loven, så pensionsudviklingen ikke behøver at følge med resten af samfundet i de år, hvor lønudviklingen stiger med over 2 procent. I de pågældende år, er op til 0,3 procent om året blevet overført til satspuljen. Det lyder ikke af meget, men over 25 år betyder det, at den enlige pensionist bliver snydt for 8.193 kr. om året – hvert år.
Og det er et resultat af, at man har taget små bidder af kagen i 21 af de sidste 25 år. Det betyder for pensionisterne, at hver gang resten af befolkningen holder lønfest, så sakker pensionisterne mere og mere bagud, fordi de ikke kan følge med de stigende priser. Og det er ikke fair at behandle vores ældre på den måde, efter de har arbejdet hårdt et helt liv.
Det er mig en gåde, at et så stort beløb systematisk kan fjernes ved at sprede det ud over mange år. Hvis venstrefløjspartierne på Christiansborg mener, at vi har så godt råd til alle de immigranter, der strømmer ind over landets grænser, så mener jeg, at de skulle tage at se indad på den danske befolkning og overveje, hvem denne indvandring er på bekostning af. Har vi råd til immigranter, så har vi også råd til at give de ældre deres penge.
Det er ikke nogen hemmelighed, at indvandring fra ikke-vestlige lande hvert år koster Danmark 33 mia. kr. Det har Finansministeriet regnet ud. Nu mangler vores pensionister en del af deres folkepension. De 8.000 kr. hører hjemme i pensionisternes lommer og ikke i immigranternes lommer.

https://eavis.nordjyske.dk/…/pu…/319873/articles/889052/39/4

%d bloggers like this: