Hop til indhold

DET STØRSTE PROBLEM FOR NEDSLIDTE ER IKKE FØDSELSDATOEN

Jeg har i lang tid kæmpet for ordentlighed overfor de nedslidte på arbejdsmarkedet.

Og for mig er ordentligheden IKKE at vi får en mulighed for at blive pensionister som 67-årige. Eller at djøfferne regner sig frem til, at de har råd til at give os 6500 kr. om måneden.

For mig er ordentlighed, at vi slipper for at blive mistænkeliggjort, når vi bider stoltheden i os og stiller os med hatten i hånden nede på kommunen.
For mig er ordentlighed, at kommuner og stat stopper med at bruge os som brikker i en kamp. En kamp om hvordan de billigst muligt kan slippe for at se os.
Og ordentlig er, at djøfferne stopper med at løbe fra deres løfte om, at hvis vi knokler og betaler vores skat når vi kan. Så kan vi forvente en ordentlig hjælp når vi for brug for den.

Så når vi hører Socialdemokraterne snakke om en tidligere pensionsalder for nogle? Eller når LA står og siger, at syge mennesker selvfølgelig ikke skal arbejde. Så bliver jeg godt nok træt i hovedet.

For stort set alle ved, at LA ikke mener nedslidning er noget der findes. De har jo længe stået og råbt op om, at det er pga. vores rygning eller for meget grillmad, at vi ikke kan holde til vores jobs.

Og deres løsning er fysisk træning og så kan vi for øvrigt bare spare op. Så kan vi jo gå på pension når vi vil??
Spare op af hvad?

Socialdemokraterne vil allerhelst få det til at lyde som en slags efterløn. ”Alle” skal kunne få folkepension 3 år tidligere, hvis de er nedslidte. Ikke et ord om hvem, eller om hvor nedslidt man skal være?

Men hvad med alle dem som ikke bliver nedslidt fordi de fylder 67?
Hvad med alle dem som bliver nedslidte sidst i 50´erne?
Nedslidning kan ikke løses i jeres djøf regneark.
Og det eneste jeg ser, er djøf udregninger på hvor mange vi har råd til at behandle ordentligt. Og hvor gamle de skal være, før vi vil overholde den aftale vi har indgået om at I vil behandle os ordentligt.

Jeg er så dødtræt af jeres valgretorik.

For det eneste jeg ser, er en flok folketingsmedlemmer der ikke fatter hvordan virkeligheden er.

Vi kan ikke hjælpes i et regneark. For vi bliver nedslidt fordi vores jobs er hårde. Fordi tempoet bliver skruet op hele tiden og vi underbydes af lønordninger til immigranter og billig arbejdskraft fra Østeuropa.

Jeg mener helt ærligt at vi skal starte med at tage nedslidningen seriøst, for det er ikke noget vi finder på.

Vi skal lukke for kommunernes mulighed for at kassetænke i menneskeliv og stoppe med at tro, at regnearksløsninger kan hjælpe en ufaglært fabriksarbejder eller en nedslidt tømrer.

I sidste ende viser valgdebatten mere og mere tydeligt, at vi har alt for få folketingsmedlemmer der ved noget som helst om almindeligt arbejde.

For gjorde I det, så havde nedslidning ikke været noget vi behøvede at høre om som valgflæsk.

Så havde i nemlig taget det seriøst allerede.

%d bloggers like this: